Почистване на камини, климатици и други отоплителни тела

Почистване на камини, климатици и други отоплителни тела

Защо е важно да почиствате отоплителните си тела?

Камините, климатиците и другите отоплителни тела са важни за отоплението и комфорта на дома ни. Но те също така могат да бъдат източник на замърсяване на въздуха, ако не се почистват редовно.

Почистването на отоплителните тела е важно за няколко причини:

 1. За да се предотврати разпространението на замърсители във въздуха. Когато отоплителните тела не се почистват редовно, те могат да отделят замърсители като прахови частици, дим и газове. Тези замърсители могат да влошат качеството на въздуха в дома и да причинят здравословни проблеми, като астма, алергии и респираторни заболявания.
 2. За да се подобри ефективността на отоплението. Когато отоплителните тела са запушени с мръсотия и прах, те не могат да работят ефективно. Това може да доведе до по-високи разходи за отопление.
 3. За да се удължи живота на отоплителните тела. Почистването на отоплителните тела може да помогне за предотвратяване на повреди и удължаване на живота им.

Какво включва почистването на отоплителни тела от Jobell Почитване?

Почистването на отоплителни тела от Jobell Почитване включва следните стъпки:

 • Почистване на пепелника и решетката за огън на камината. Пепелта и мръсотията се изгребват от пепелника и решетката за огън и се изхвърлят.
 • Почистване на вътрешността на камината. Вътрешността на камината се почиства с влажна кърпа, за да се отстрани всяка мръсотия или сажди.
 • Почистване на външната част на камината. Външната част на камината се почиства с мека кърпа и вода, за да се отстрани всяка мръсотия или прах.
 • Почистване на филтрите на климатика. Филтрите на климатика се почистват с прахосмукачка или топла вода и сапун, за да се отстрани всяка мръсотия или прах.
 • Почистване на външното тяло на климатика. Външното тяло на климатика се почиства с мека кърпа и вода, за да се отстрани всяка мръсотия или прах.
 • Почистване на други отоплителни тела. Други отоплителни тела, като например печки на дърва или на газ, също се почистват от Jobell Почитване.

Почистването на стъклото на камината изисквка малко по-повишено внимание. Как да почистим стъклото на камината?

Почистването на стъклото на камината е важна задача, която трябва да се извършва редовно, за да се гарантира, че стъклото е чисто и без сажди. Саждите могат да повредят стъклото и да го направят трудно за виждане през него.

Ето стъпките за почистване на стъклото на камината:

 • Загасете огъня и оставете камината да се охлади напълно.
 • Изгребете пепелта от пепелника.
 • Нанесете почистващ препарат за стъкла върху стъклото. Можете да използвате търговски почистващ препарат за стъкла или да направите свой собствен почистващ препарат, като смесите една част оцет с две части вода.
 • Използвайте мека кърпа, за да разтриете почистващия препарат върху стъклото.
 • Изплакнете стъклото с чиста вода.
 • Използвайте суха кърпа, за да избършете стъклото.
 1. Ако стъклото е много мръсно, може да се наложи да го почистите два пъти.
 2. Ако стъклото има силни сажди, можете да използвате препарат за отстраняване на сажди.
 3. Бъдете внимателни да не използвате абразивни почистващи препарати или четки, които могат да повредят стъклото.

Профилактика

За да помогнете за предотвратяване на натрупването на сажди върху стъклото на камината, можете да направите следните неща:

 • Използвайте доброкачествено дърво за камината.
 • Поддържайте камината чиста и добре поддържана.
 • Очиствайте стъклото на камината редовно, дори ако не се използва често.

Какви са предимствата на използването на услугите на Jobell Почитване за почистване на отоплителни тела?

Използването на услугите на Jobell Почитване за почистване на отоплителни тела предлага редица предимства, включително:

 • Безопасност. Нашите служители са обучени и сертифицирани за безопасно почистване на отоплителни тела.
 • Ефективност. Използваме професионални продукти и оборудване, за да гарантираме, че отоплителните ви тела са почистени ефективно.
 • Удобство. Ще ви осигурим удобно време за почистване, което да отговаря на вашия график.

Как да поръчате услугата за почистване на отоплителни тела от Jobell Почитване?

За да поръчате услугата за почистване на отоплителни тела от Jobell Почитване, просто се обадете на нашия екип или ни изпратете имейл. Ще се радваме да отговорим на всички ваши въпроси и да ви предоставим безплатна оценка.

Може да поверите основното почистване на дома си на нас! Ние Ви гарантираме професионално почистване, с внимание към всеки детайл.

Последвайте ни във Facebook!